Jelentkezési lap - Kitöltési útmutató és megjegyzések

Tudnivalók a PROFEX nyelvvizsgáról:

 1. A PROFEX nyelvvizsga a Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület AK-II/2/2000. Sz. határozata alapján a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztere által államilag elismert nyelvvizsgává nyilvánított vizsgarendszer.
   
 2. A vizsgázókat minden esetben arra a vizsgahelyre hívják be, ahova jelentkezési lapjukat leadták.
   
 3. Amennyiben a vizsgázó saját adatait a jelentkezési lapon pontatlanul vagy hibásan tölti ki, akkor a kiállítandó hatósági igazolás költsége - 10.000 Ft - a vizsgázót terheli.
   
 4. Vizsgahalasztás, bizonyítvány-másodlat és a vizsgadíj visszaigénylése iránti kérelmeket az e célra rendszeresített nyomtatványon kell benyújtani (beszerezhetők a vizsgahelyeken). A halasztási díj a halasztott esemény díjának 75%-a.
   
 5. A vizsgaeredményekkel, megtekintéssel és felül bírálati kérelemmel kapcsolatban a vizsgázó tájékozódhat a PROFEX Nyelvvizsgaközpont vizsgaszabályzatából a http://profex.aok.pte.hu/ honlapon.
   
 6. A vizsgahely a vizsga időpontjáról és eredményéről e-mailben küld értesítést. A vizsgabizonyítvány a vizsgaközpontban vagy vizsgahelyen vehető át.
   
 7. Az eredményt a vizsgázó a vizsgát követő legkésőbb 25. naptól kezdődően megtekintheti a http://profex.aok.pte.hu/ honlapon. Az eredményekről telefonon - a személyiségi jogok védelmének érdekében - felvilágosítást a Nyelvvizsgaközpont nem adhat.
   
 8. A tájékoztatóban nem szereplő információkat a vizsgahelyek vizsgaadminisztrátorai készséggel megadják.
   
 9. A vizsgadíj banki átutalásának igénye esetén annak módjáról a vizsgázót a vizsgahely koordinátora tájékoztatja.

 

Sikeres vizsgát kíván a PROFEX Nyelvvizsgaközpont.